Hafík
AIHAIO
Visegrad funds
PADA - personality assessment for domestic animals

O nás

Jsme parta výcvikářů, která se rozhodla, že by bylo škodat nechat naše zkušenosti a získané informace jen tak ladem, a tak je předá Vám - majitelům psů. Již v roce 1996, kdy jsme s výcvikem začínali, jsme si zakládali na tom, že se u nás cvičí hrou - místo trestů odměny, hra, žadné stahovací obojky, křik a trestání. Až později jsme objevili, že vlastně z části cvičíme metedou pozitivního tréninku zvířat. O tuto metodu jsme se začali dále více zajímat a tak jsme se jako výcvikáři začali v tomto oboru dále vzdělávat. Zúčastňujeme se různých seminářů, kurzů i webinářů na téma pozitivního tréninku, vrozeného chování psů, první pomoci apod. Jsme pravidelnými účastníky seminářů našeho nejepšího trenéra zvířat pozitivní metodou Františka Šusty. Zúčastnili jsme se také obou seminářů světového trenéra zvířat Kena Ramireze, který byl v České republice v letech 2014 a 2019. 

Veškeré tyto nabyté znalosti propojujeme s naší kynologickou praxí a tyto informace se snažíme předat Vám - majitelům psů. Nečekejte u nás to, že my Vám vycvičíme Vašeho pejska. Od nás dostanete veškeré rady k tomu, abyste se stali těmi nejlepšími trenéry Vašeho psa. Dozvíte se, jak se chovat v různých situacích, které během života s Vaším psem můžete prožít. 

Veškeré výcviky probíhají formou kurzů, které jsou skupinové. Pro štěňátka do 1 roku máme pak speciální školičku, kde si štěňátka mají možnost pohrát se stejně starými pejsky a majitelé se během 10 hodin naučí základy tréninku pozitivní metodou. Po absolvování školičky je možnost přihlásit se na roční kurz, kde si získané informace ze školičky budete dále prohlubovat a trénovat. Spousta majitelů psů nás s pejskem navštěvuje celý život - horní věková hranice není nijak omezena. Není ani výjimkou, že se k nám vracejí majitelé s již několikátým pejskem a to je pro nás ta nejlepší odměna a vizitka toho, že to co děláme, děláme správně. 

V kurzech si kromě klasické poslušnosti zaměřujeme i na socializaci a vzhledme k našemu protnímu zaměření si vyzkoušíte speciální cviky jako je doprovod invalidního vozíku nebo berlí, součástí je i nácvik veterinárního ošetření a v rámci zvyšování sebevědomí pejsků je společně naučíme překonávat kladinu, vysoké áčko a tunel. Rádi Vám poradíme i s výchovou. Kromě kurzů poslušnosti organizujeme i další akce pro širokou veřejnost jako je pochod se psy, vzdělávací semináře, apod. Prioritně nám nejde o velké sportovní výkony, ale spíše o tzv. provozní poslušnost, kterou každý majitel psa potřebuje v běžném životě. Rádi Vás ale i s Vaším pejkem připravíme na nižší zkoušky z poslušnosti - ZOP, ZZO či BH. 

Naši výcvikáři se kromě canisterapie a výcviku poslušnosti věnují i dalším oblastem kynologie - např. loveckému výcviku, pachovým pracem nebo canicrossu.  

Veškeré kurzy probíhají na našem cvičišti v Třeboni, které se nachází na stezce mezi autobusovým a vlakovým nádražím. 

P – místo na parkování, C – cvičiště

Popis cesty: na kruhovém objezdu v Třeboni ( příjezd od ČB ) odbočit první odbočkou na centrum, na první křižovatce odbočit doleva a jet stále rovně ulicí Jablonského až k autobusovému nádraží  poté na křižovatce u nádraží jet rovně za nádraží (po pravé straně je žlutá budova Speciální školy), pokud jedete autem, tak přejet koleje a u budovy Nadace pro vydru zaparkovat (bývalý areál Jatky Třeboň) poté cestičkou projít podél trati pod mosty (čtyřproudová silnice vedoucí na JH) až k nám. Trať budete mít po pravé ruce (vrátíte se z „parkoviště“ přes přejezd).

Přečteno: 1428x
Vydáno: 11.12.2020

Zpět

Další články v kategorii

Bull sporty a agility
Kde cvičíme?
Co nabízíme

Platební brána ComGate